REȚETĂ: Grisine de casă, crocante și aromate pentru fiecare ocazie
Data publicării:
Grisinele de casă sunt o alegere excelentă pentru cine de sărbători, picnicuri sau ca o gustare rapidă pentru oaspeții neaștepți. Nu numai că vor mirosi grozav în bucătăria ta, dar vor impresiona cu siguranță pe toți cei pe care îi servești. Le poți adapta gusturilor tale, le poți modela în diferite forme și le poți găti astfel încât să fie doar aurii și crocante.

Grisinele sunt aperitive perfecte, ușor de preparat și foarte versatile. Poți să le servești la petreceri, cine sau pur și simplu ca gustare între mese. Iată o rețetă simplă și delicioasă pentru grisine de casă, care îți va încânta papilele gustative!

Ingrediente: 250 g făină de grâu, 50 ml apă caldă, 50 ml ulei de măsline, 1 linguriță sare, 1 linguriță zahăr, 7 g drojdie uscată, 1/2 linguriță usturoi pudră (opțional), 1/2 linguriță oregano sau rozmarin (pentru aromă), semințe de susan, chimen sau mac (pentru decor)

Instrucțiuni

Activarea drojdiei:

Într-un bol mic, amestecă drojdia cu zahărul și 50 ml apă caldă. Lasă să stea timp de 5-10 minute, până când se formează spumă la suprafață.

Prepararea aluatului:

Într-un bol mare, combină făina și sarea. Fă o adâncitură în mijloc și toarnă amestecul de drojdie și uleiul de măsline. Începe să amesteci cu o spatulă sau cu mâinile, adăugând treptat apă până obții un aluat omogen.

Frământarea:

Frământă aluatul timp de aproximativ 5-10 minute, până devine elastic și neted. Dacă aluatul este prea lipicios, poți adăuga puțină făină.

Odihna aluatului:

Acoperă aluatul cu un prosop curat și lasă-l să dospească într-un loc cald, timp de aproximativ 1 oră, sau până își dublează volumul.

2. Foto: Free... (reteta-grisine-de-casa--crocante-si-aromate-pentru-fiecare-ocazie-2_95591500.jpg)

Foto: Freepik@ 8photo

Formarea grisinelor:

Preîncălzește cuptorul la 200°C. După ce aluatul a crescut, întinde-l pe o suprafață tapetată cu făină, într-un dreptunghi de aproximativ 1 cm grosime.Taie aluatul în fâșii subțiri (aproximativ 1 cm lățime) și formează-le în bastonașe. Poți să le întorci ușor pentru un aspect mai rustic.

Condimentarea:

Așază grisinele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Ungi-le ușor cu ulei de măsline și presară deasupra semințele preferate, usturoi pudră sau ierburi aromatice.

Coacerea:

Coace grisinele în cuptorul preîncălzit timp de 12-15 minute, sau până devin aurii și crocante.

Răcirea:

Lasă grisinele să se răcească pe un suport de sârmă înainte de a le servi.

Sugestii de servire

Grisinele pot fi savurate simple, dar se potrivesc de minune cu diverse sosuri: hummus, tzatziki sau sosuri pe bază de roșii. Poți să le folosești și ca bază pentru bruschete sau să le servești alături de brânzeturi.

Această rețetă de grisine de casă este nu doar ușor de realizat, ci și perfectă pentru a aduce un strop de aromă și textură oricărei mese. Încearcă-le la următoarea ocazie specială și vei impresiona cu siguranță invitații!

Poftă bună!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Rețete pentru întreaga familie

Articole similare

Cum se prepară paella pentru copii? Rețeta rapidă și ușoară

Paella este o mâncare tradițională spaniolă, bogată în...



Cele mai noi articole

Studenții care nu stau în cămin vor primi bani pentru chirie

Ministerul Educației a lansat în consultare publică...


Top citite
Metoda Loci, una dintre cele mai eficiente strategii de memorare: Îmbunătățește înțelegerea și facilitează procesul de învățare / FOTO: freepik.com @EyeEm

Metoda Loci, una dintre cele mai eficiente strategii de memorare: Îmbunătățește înțelegerea și facilitează procesul de învățare

De ce copilul cere atenție, chiar și după o zi petrecută împreună? Oana Moraru: „Are dreptate când cere mai mult, după ce i-am dat toată energia și timpul nostru?” / FOTO: freepik.com @EyeEm

De ce copilul cere atenție, chiar și după o zi petrecută împreună? Oana Moraru: „Are dreptate când cere mai mult, după ce i-am dat toată energia și timpul nostru?”

Cercetătorii Stanford le răspund părinților care se întreabă dacă să-și înscrie copilul la școală sau să mai aștepte un an: „Studiul nostru a arătat asta!” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Cercetătorii Stanford le răspund părinților care se întreabă dacă să-și înscrie copilul la școală sau să mai aștepte un an: „Studiul nostru a arătat asta!”

Cum să-ți dai seama când un copil nu este bine la școală? Există semne care vorbesc în locul lui! / FOTO: freepik.com @ simonova1407

Cum să-ți dai seama când un copil nu este bine la școală? Există semne care vorbesc în locul lui!

pixel