Rețetă de mic dejun pentru copii: Pancakes cu banane și ovăz
Ești în pană de idei? Nu știi ce să mai pregătești...
De Paște, pregătirea unei rețete tradiționale precum drobul de pui poate deveni nu doar o experiență culinară delicioasă, ci și o activitate minunată pentru a petrece timp de calitate alături de copilul tău. Învățând să gătească împreună, nu doar că veți crea amintiri prețioase, ci veți oferi și oportunitatea copilului de a învăța abilități practice în bucătărie și de a descoperi bucuria de a împărtăși mese cu cei dragi.
Dacă cei mici nu sunt fani carne de miel, iată o alternativă simplă și gustoasă a celui mai tradițional fel de mâncare de Paște. Rețeta vine de la chef Nicolae Tomescu.
700 g ficăței de pui
500 g pulpe de pui dezosate fără piele
500 g piept de pui dezosat fără piele
3 ouă
2 legături de ceapă verde
1 legătură de usturoi verde
1 legatură de pătrunjel
2-3 linguri de ulei vegetal
Sare și piper după gust
Citește și „Rețete simple de drob de Paște pe care să le pregătiți împreună cu cei mici”
Tapetăm o tavă de chec cu hârtie de copt cu dimensiunea de 10/25 cm.Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius. Curățăm ceapa și usturoiul, îndepărtăm frunzele uscate și rădăcinile, apoi le tăiem mărunt. Tăiem ceapa mărunt și o călim în ulei cu puțină sare până se evaporă excesul de lichid. Punem o oală cu apă la înfierbântat și fierbem doar ficatul pentru 5-6 minute. Lăsăm să se tempereze.
Scoatem bucățile de ficăței afară pe un șervet de Bucătărie să se scurgă bine de excesul de apă.
Tăiem ficatul cuburi de aproximativ 1/1 cm. Pieptul de pui crud îl tăiem cubulețe de aproximativ 1/1 cm.
Pulpele de pui crude le tocăm la cuțit cât putem de mărunt sau le putem pune într-un blender și astfel vom obține o compoziție păstoasă. Punem toate ingredientele într-un bol, condimentăm cu sare și piper. Turnăm compoziția în tava de chec și o batem bine de masă ca să se lege și să scoatem eventualele bule de aer afară. Deasupra dăm forma ondulată asemeni unui cozonac crescut. Dăm la cuptor pentru o oră, apoi scoatem tava afară și o lăsăm să se tempereze în tava în care s-a copt. După răcire, răsturnăm tava scurgem excesul de lichid și o punem pe un platou, apoi o dăm la rece ca să se poată tăia mai ușor.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Ești în pană de idei? Nu știi ce să mai pregătești...
Dimineața este, pentru mulți dintre noi, cel mai...
Grisinele de casă sunt o...
Indiferent de anotimp,...
Cine nu iubește gustul bogat...
Toamna este anotimpul perfect...
Paella este o mâncare tradițională spaniolă, bogată în...
Indiferent dacă este mic sau...