Dr. Adina Alberts trage un semnal de alarmă: ”Avem o mare problemă, noi mămicile”. Atenție la acest detaliu de pe torturile aniversare
Conținutul de Omega-3 din pește are un efect pozitiv asupra modului în care creierul procesează informațiile, în special datorită unui anumit tip de Omega-3, care este unul dintre principalele blocuri structurale ale creierului: este vorba de DHA sau acid docosahexaenoic, prezent în pește și nu în Omega-3 din alimentele vegetale (cu excepția algelor marine).
Acum, datorită unui studiu publicat în Scientific Reports, s-a realizat o înțelegere mai profundă a relației cauzale dintre consumul de pește și calitatea somnului. Aceste descoperiri pun în lumină importanța somnului în legătură cu îmbunătățirea performanței cognitive.
Studiul a analizat consumul de pește la peste 500 de copii. Calitatea somnului lor a fost îmbunătățită prin consumul frecvent de pește, care a fost, de asemenea, asociat cu scoruri mai mari ale IQ.
Consumul frecvent de pește a fost corelat cu un somn mai profund și cu efect reparator. Cu cât cantitatea de pește consumată este mai mare și, de asemenea, frecvența consumului, cu atât copiii au obținut un scor mai bun la IQ și calitatea somnului.
Întrebarea pe care trebuie să ne-o punem în acest moment este: ce pește este mai bine să mănânce copiii noștri?
Să analizăm, așadar, în detaliu peștele pane, cel mai îndrăgit de cei mici, și cel pe care industria alimentară a mizat totul pentru a câștiga aprobarea mamelor și copiilor.
Batoanele de pește trebuie evitate sau nu?
Batoane de cod, batoane de somon, batoane de merluciu: acestea sunt produsele care se vând în supermarketuri de mulți ani, și pe care multe mămici le consideră o alegere de calitate pentru copiii lor. Dar ce cumpărăm cu adevărat? Cunoaștem ingredientele acestor produse?
Copiilor nu le place peștele proaspăt, de obicei preparat și gătit acasă de mamele lor. Dar produsele pane preparate de industria alimentară sunt consumate cu placere.
Ne-am întrebat vreodată de ce? Ei bine, răspunsul este că industria știe să-i ispitească pe cei mici adăugând, de exemplu, substanțe foarte gustoase care sunt plăcute gustului în pane.
Dar substanțele pe care industria le adaugă sunt, din păcate, aproape întotdeauna de calitate nutrițională scăzută și adesea și nesănătoase, precum zahărul adăugat prezent în produsul de mai jos din fotografie sau sarea adăugată în cantități destul de mari.
Dacă veți consulta ambalajul unui produs de acest gen, veți constata că maxim 50% este pește, în timp ce restul este făină, apă, ulei, drojdie, amidon și alte substanțe.
Cel mai bine este să cumpărați pește și să îl pregătiți acasă și pe cât este posibil, implicați-i și pe copii în pregătirea meselor.
Pentru a rezulta o mâncare din pește pe placul celor mici, aromatizați de exemplu un file de pește într-un mod foarte sănătos. Poți să apelezi la o maioneză de casă cu ouă de calitate, ulei bun și un praf de sare și lămâie. Sau un sos citronette, o variantă simplă de maioneză, cu aceleași ingrediente, cu excepția ouălor. Aceste condimente pot fi preparate acasă în doar câteva minute. Și copiii adoră sosurile!
Publicitate
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Anxietatea și fixismele...
Sarcina este o perioadă în...
Te-ai întrebat vreodată câte...
Un studiu publicat de...