Fructul recomandat femeilor însărcinate pentru a reduce riscul de alergii alimentare la bebeluș
Data publicării:
Raluca Panțiru
Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Alimentatie si nutritie
În timpul sarcinii, alimentația joacă un rol esențial nu doar pentru sănătatea mamei, ci și pentru dezvoltarea optimă a copilului.

Cercetările recente au scos la iveală un detaliu interesant: consumul de anumite fructe în această perioadă delicată poate contribui la reducerea riscului de alergii alimentare la bebeluș.

Un exemplu remarcabil este consumul de mere. Studiile sugerează că femeile care includ regulat merele în dieta lor pe parcursul sarcinii pot influența pozitiv sănătatea imunologică a copilului.

 

 

SURSA FOTO: [email protected]

Citește și Ce produse de machiaj ar trebui evitate în timpul sarcinii

Merele sunt bogate în antioxidanți și fibre, iar un compus special numit quercetină are proprietăți antiinflamatorii, ceea ce poate sprijini dezvoltarea unui sistem imunitar mai echilibrat la făt.

De asemenea, bananele sunt o altă opțiune benefică. Acestea sunt ușor de digerat, pline de vitamine și minerale esențiale, precum potasiul și vitamina B6, care susțin creșterea sănătoasă a bebelușului și pot contribui la reducerea sensibilităților alimentare.

 

SURSA FOTO: Freepik.com@pvproductions

Cercetători de la Institutul de Sănătate Publică și Nutriție Clinică al Universității din Estul Finlandei au analizat datele a 2.272 de femei însărcinate participante la studiul de cohortă Kuopio Birth Cohort (KuBiCo).

Participantele au completat chestionare despre alimentația lor în primul și al treilea trimestru de sarcină. Cele care au raportat că au consumat avocado în cel puțin una dintre aceste perioade au prezentat un risc cu 43,6 % mai mic ca bebelușii lor să dezvolte alergii alimentare până la vârsta de 12 luni, comparativ cu cele care nu au consumat avocado.

Avocado, un aliat în sarcină și nu numai

SURSA FOTO: Freepik.com@freepik

Avocado este bogat în nutrienți esențiali, precum vitamina E, zinc, fibre alimentare și grăsimi mononesaturate, care pot contribui la dezvoltarea sănătoasă a sistemului imunitar al fătului.

Acești compuși pot influența formarea microbiomului intestinal al bebelușului, un factor esențial în prevenirea alergiilor.

De asemenea, potrivit studiului „Rolul avocado-ului în dieta maternă în perioada preconcepțională, în timpul sarcinii și al alăptării”, acest aliment devine aproape indispensabil pentru femei în aceste etape ale vieții.

Pe lângă numeroasele vitamine (A, B12, C, D, E, K) și minerale (potasiu, magneziu, fosfor, fier, zinc, calciu, cupru și iod), avocado-ul conține până la 110 micrograme de acid folic per ceașcă, un element esențial în prevenirea defectelor de tub neural la bebeluși.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Articole similare

Gustările aparent inofensive care le pot face rău copiilor

Mulți părinți oferă copiilor gustări favorit, aparent...



Cele mai noi articole

Top citite

Profesorii din școli trag din nou lozul prost! Norma didactică crește doar pentru ei, prin Legea Bolojan. Universitățile scapă

România riscă un blocaj educațional fără precedent! Ministrul Daniel David: „Dacă nu facem ceva, țara se blochează din toamnă! Dacă vrem o reformă a calității, o avem după ce salvăm sistemul!” / VIDEO

Ministrul Daniel David, mesaj dur despre rezistența la schimbare: „Am impresia că sunt în situația în care încerc să salvez Educația de unii oameni din Educație. Chiar să-i salvez de ei înșiși!”

Daniel David, despre necesitatea de a face ordine în sistem: „Sunt forțat cumva să luăm niște decizii care îi afectează și pe elevi, studenți și profesori” / VIDEO

pixel