Metoda ”Oomba Loomba” pentru a-ți adormi cu ușurință copilul (VIDEO)
Data publicării:
Metoda Oomba Loomba a fost făcută celebră de câțiva părinți care au folosit-o pentru prima dată acum 5 ani. Este o metodă care, deși a fost utilizată pe scară largă în multe familii, trebuie mai întâi discutată cu medicul pediatru .

Uneori, adormirea unui nou-născut poate fi foarte dificilă, mai ales dacă este mai vioi decât de obicei. Dar poate că metoda Oomba Loomba te poate ajuta...

Nu ai auzit vreodată de ea? Există multe tehnici recomandate de profesioniști pentru a-ți face copilul să doarmă. Metoda Oomba Loomba este cu siguranță una dintre cele mai actuale. Continuă să citești articolul și află despre ce este vorba!

Ce este metoda Oomba Loomba?

De obicei, un nou-născut doarme între 16 și 17 ore pe zi. Deci nu este greu să-l adormi. Cu toate acestea, uneori întâmpinați dificultăți.

În aceste ore de somn, copilul se trezește de mai multe ori. De aceea este normal ca orele de somn nocturn să fie întrerupte.

Pe măsură ce trece timpul, copilul începe să aibă ore mai regulate de trezire și somn și deja din a șasea săptămână de viață începe să doarmă pentru perioade mai scurte în timpul zilei. Pe de altă parte, fazele de somn noaptea devin mai lungi.

Dar este esențial ca părinții să cunoască câteva metode pentru a-și ajuta copilul să adoarmă. În acest sens, metoda Oomba Loomba se dovedește a fi foarte fascinantă și eficientă.

Aceasta este o tehnică care nu are bază științifică și nici măcar nu este foarte complexă. Metoda Oomba Loomba a fost inventată de câțiva părinți. În încercarea de a-și face copilul să adoarmă, aceștia au pus în practică această metodă care a constat în a legăna copilul în timp ce îl țineau în genunchi. Spre surprinderea lor, a funcționat grozav.

Cum se face metoda OOMBA LOOMBA

Inventatorii săi au subliniat că au văzut această metodă, pentru prima dată, în filmul „Fabrica de ciocolată”. Vă vom explica pas cu pas:

1. Mai întâi trebuie să așezi copilul în poală și să legeni ușor, fără a face mișcări bruște. Apoi, în timp ce legeni copilul dintr-o parte în alta, tatăl sau mama începe să cânte „Oomba Loomba, Oomba Loomba”.

2. Bebelușul trebuie ținut de la axile cu degetele mari,în timp ce  celelalte degete ale mâinii trebuie plasate în spatele capului pentru a-l susține. Astfel vei preveni ca cel mic să se rănească în timp ce este legănat.

3. În cele din urmă, este necesar să efectuați o serie întreagă de mișcări dintr-o parte în alta și de sus în jos.

Metoda Oomba Loomba chiar funcționează?

Părinții, după ce au observat eficacitatea acestei tehnici, au încărcat videoclipul pe YouTube, obținând un succes enorm. De fapt, de la prima sa publicare, videoclipul a atins 7 milioane de vizualizări.

Unii au comentat că această tehnică nu a funcționat. Alții, însă, au asigurat că este cu adevărat eficientă.

Experții în pediatrie au fost de părere că nou-născuților le place foarte mult această metodă, pentru că se simt protejați și sunt în mișcare.

Deși această metodă este acceptată de unii specialișt, alții precum Jodi Mindell, director asociat al Spitalului de Copii Sleep Center din Philadelphia, SUA,  s-a declarat împotriva acestei practici.

Mindell, de fapt, crede că este greșit să legănă un copil în fiecare noapte și adaugă că făcând acest lucru copilul se va obișnui cu această practică și nu va mai dormi în niciun alt mod.

Tehnica constă în mișcare

Este important de subliniat că părinții care decid să aplice metoda Oomba Loomba trebuie să facă mișcări foarte delicate și să-și consulte medicul pediatru înainte de a o pune în practică.  Asta pentru că, deși este o metodă cunoscută și folosită pe scară largă, trebuie să fim siguri că poate fi aplicată și că copilul nu va fi afectat în niciun fel.

Pe de altă parte, este important să sprijiniți adecvat capul copilului. În caz contrar, riscați să provocați unele leziuni ale creierului. Această afecțiune este cunoscută de toți sub numele de sindromul bebelușului scuturat.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Homepage

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Cele trei întrebări pe care să le pui copiilor tăi în fiecare seară înainte de culcare pentru a le ridica stima de sine / FOTO: Freepik.com@Gray StudioPro

Cele trei întrebări pe care să le pui copiilor tăi în fiecare seară înainte de culcare pentru a le ridica stima de sine

Greșeala majoră a părinților moderni. Un profesor psiholog de la Wharton avertizează: „Este un predictor neglijat al succesului și al fericirii” / FOTO: freepik.com @The Yuri Arcurs Collection

Greșeala majoră a părinților moderni. Un profesor psiholog de la Wharton avertizează: „Este un predictor neglijat al succesului și al fericirii”

Semnele care arată că ești un părinte autoritativ: Acest stil de parenting a devenit tot mai popular, fiind recunoscut ca una dintre cele mai eficiente metode / FOTO: freepik.com @Addictive Stock

Semnele care arată că ești un părinte autoritativ: Acest stil de parenting a devenit tot mai popular, fiind recunoscut ca una dintre cele mai eficiente metode

Expert parenting: „Am descoperit ce fac diferit părinții copiilor cu inteligență emoțională ridicată: 7 strategii esențiale, observate după studierea a peste 200 de copii” / FOTO: freepik.com @nastyaofly

Expert parenting: „Am descoperit ce fac diferit părinții copiilor cu inteligență emoțională ridicată: 7 strategii esențiale, observate după studierea a peste 200 de copii”

pixel