Rețetă de mic dejun pentru copii: Pancakes cu banane și ovăz
Ești în pană de idei? Nu știi ce să mai pregătești...
Tortul de Paște este o rețetă savuroasă de origine italiană, umplută cu urdă, spanac și ouă. Este tipic pentru perioada Paștelui și perfect pentru un picnic de Paște, dacă aveți în gând să ieșiți în natură cu familia a doua zi de Paște!
Lăsați copilul să vă ajute să pregătiți această rețetă simplă.
Ingrediente (pentru patru copii)
- 1 kg de spanac, 7 ouă, 250 de grame de ricotta, sare, nucşoară, 200 de grame de foietaj, parmezan ras, ulei.
Preparare
Se fierbe spanacul timp de 10 minute după care se pune la scurs pentru a îndepărta surplusul de apă. Într-un castron se bat două ouă cu ricotta (urda), se adaugă parmezanul, sfecla, un praf de sare și nucșoară.
Ungeți o tavă de tort cu ulei și întindeți aluatul foietaj pe fund și pe părți (alternativ, puteți folosi hârtie de copt). Turnați amestecul de spanac și brânză în tavă, făcând cinci adâncituri mici și spargeți cinci ouă în el (se pot pune si ouă deja fierte). În loc de ouă de găină puteți folosi ouă de prepeliță. Acoperim cu restul de foietaj, închizând bine marginile. Se coace la 200°C aproximativ o oră.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Ești în pană de idei? Nu știi ce să mai pregătești...
Dimineața este, pentru mulți dintre noi, cel mai...
Grisinele de casă sunt o...
Indiferent de anotimp,...
Cine nu iubește gustul bogat...
Toamna este anotimpul perfect...
Paella este o mâncare tradițională spaniolă, bogată în...
Indiferent dacă este mic sau...