Topul alimentelor periculoase pentru copii. Atenționarea nutriționiștilor
Sănătatea copiilor este o...
Medicul Sally Kuzemchak susține într-un articol publicat pe site-ul parents.com că niciun lapte, nici cel de vacă, nici cel vegetal nu poate înlocui laptele mamei în cazul sugarilor.
Formulele pentru sugari sunt concepute special pentru a răspunde nevoilor bebelușilor. În plus, ele sunt reglementate de către Federația Americană de Alimentație și Medicamente. Și astfel, trebuie să respecte standardele impuse de aceștia în ceea ce privește nutrienții. Ceea ce nu se poate spune și despre laptele vegetal. Acesta nu conține nutrienții de care au nevoie bebelușii pentru a crește sănătos, motiv pentru care nu poate înlocui laptele formulă. Cel puțin nu până la vârsta de un an.
Laptele vegetal nu are aceleași valori nutriționale ca laptele de vacă
Chiar dacă există multe tipuri de lapte vegetal care sunt fortificate cu vitamine și minerale, ele nu pot replica în totalitate profilul nutrițional al laptelui de vacă. Laptele de vacă este o sursă naturală importantă de calciu, vitamina D și proteine. În schimb, laptele vegetal poate fi doar îmbunătățit pentru a ajunge la valori nutriționale similare.
Există în ultimul timp un trend prin care să-ți prepari acasă laptele de migdale. Atenție, însă, deoarece o astfel de variantă nu este îmbogățită cu calciu sau vitamina D, nutrienți esențiali pentru sănătatea oaselor. Pentru a compensa, este important să asiguri acești nutrienți din alte surse alimentare sau suplimente.
Spre deosebire de laptele de vacă, care este o sursă bogată de proteine, majoritatea tipurilor de lapte vegetal conțin mai puține proteine. Acest lucru poate fi un dezavantaj, în special pentru persoanele care au ca sursă principală de proteine laptele vegetal.
Ingredientele din laptele vegetal pot să se separe. Tocmai de aceea, este recomandat să agiți bine recipientul înainte de a-l consuma. Acest lucru ajută la omogenizarea băuturii și la distribuirea uniformă a nutrienților.
Unele tipuri de lapte vegetal, în special cele aromatizate, pot conține cantități semnificative de zahăr adăugat. Este important să citești etichetele produselor. Și să alegi variantele cu conținut scăzut de zahăr pentru a avea o dietă echilibrată.
Unul dintre avantajele laptelui vegetal este diversitatea sa. Există o gamă largă de arome disponibile, de la lapte de soia, migdale, ovăz, la lapte de cocos și multe altele. Această varietate îți permite să experimentezi și să vezi care îți place cel mai mult, făcându-l un substitut versatil și plăcut pentru laptele de vacă.
Cunoscând toate aceste lucruri despre laptele vegetal, poți face o alegere mai bună în ceea ce privește adăugarea lui în dieta ta și a copilului tău.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Sănătatea copiilor este o...
Anxietatea și fixismele...
Sarcina este o perioadă în...
Un aspect destul de trist pe...
Citirea de povești copiilor joacă un rol crucial în...
Fiecare părinte își dorește să...
Pe măsură ce diferențele între...