Dr. Adina Alberts trage un semnal de alarmă: ”Avem o mare problemă, noi mămicile”. Atenție la acest detaliu de pe torturile aniversare
Mulți nutriționiști spun că, pentru copii, micul dejun ar trebui să fie cea mai importantă masă a zilei. Copiii au nevoie de un mic dejun sănătos și echilibrat în fiecare zi. Ideal este ca micul dejun al tuturor copiilor să fie format din lapte, fructe sau suc de fructe și carbohidrați.
Problema este însă că mulți copii beau doar un pahar de lapte la micul dejun. Puțini îl însoțesc cu alte produse precum cereale sau biscuiți. În plus, mulți copii și adolescenți dedică zilnic mai puțin de 10 minute pentru a lua micul dejun.
Dacă copiii nu mănâncă un mic dejun sănătos, consecința este că le va lipsi energia de care au nevoie pentru restul zilei. În plus, până la mijlocul dimineții vor avea nevoie de produse cu un aport mare de energie, cum ar fi cele de la patiserii industriale.
Foto: Katrin Bolovtsova/ Pexels
Această tulburare de alimentație, dacă nu este corectată, poate declanșa creșterea obezității infantile. De fapt, este una dintre problemele majore de sănătate cu care se confruntă copiii astăzi.
Experții în nutriție sunt îngrijorați, deoarece mulți copii sar peste micul dejun. Un mic dejun sănătos le va permite copiilor tăi să aibă energia de care au nevoie pentru a începe ziua cu putere și bună dispoziție.
Dacă nu au niciodată timp să mănânce micul dejun pentru că trebuie să ajungă la școală înainte de începerea orei, încearcă să te asiguri că pot lua un mic dejun sănătos chiar la școală.
Un mic dejun sănătos trebuie să conțină produse lactate precum lapte, iaurt sau brânză. Plus că trebuie să aibă carbohidrați precum biscuiți sau cereale. De asemenea, se recomandă includerea sucului de fructe și a altor alimente precum dulceața, untul sau șunca fiartă.
Dacă fiului sau fiicei dumneavoastră nu îi place laptele, puteți oferi, de exemplu, lapte cu cacao, iaurt, smoothie-uri sau brânză. Faceți din micul dejun un moment plăcut și distractiv pentru copii.
Dacă vă obișnuiți copiii să dedice ceva timp în fiecare zi pentru a lua un mic dejun sănătos încă de la o vârstă fragedă, cu siguranță își vor păstra acest bun obicei. De asemenea, puteți include în micul dejun alimente care pot fi consumate rapid, cum ar fi batoanele de cereale, boluri pre-preparate cu fructe mărunțite sau smoothie-uri de fructe.
Dacă își formează acest obicei de la o vârstă fragedă, nu vor sări niciodată micul dejun chiar dacă se trezesc dimineața târziu. Potrivit multor nutriționiști, micul dejun pentru copii este cea mai importantă masă a zilei și dacă nu o mănâncă, aceștia ar putea dezvolta în cele din urmă probleme de nutriție.
Foto: Jep Gambardella/ Pexels
Iată câteva idei pentru micul dejun sănătos pentru copii, împreună cu câteva rețete simple:
Bateți ouăle și adăugați puțină sare și piper. Tăiați legumele preferate ale copilului (cum ar fi ardei, roșii, spanac sau ciuperci) în bucăți mici și amestecați-le cu ouăle.
Puneți iaurt natural într-un bol. Adăugați fructe tăiate în bucăți mici (cum ar fi banane, căpșuni, kiwi sau mango). Presărați fulgi de cereale integrale peste iaurt și fructe.
Gătiți ovăzul în apă sau lapte, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Adăugați puțină miere și fructe proaspete sau uscate (cum ar fi mere, căpșuni sau stafide) pentru a îndulci și a adăuga nutrienți suplimentari.
Untul de arahide (sau untul de migdale) pe pâine integrală sau fără gluten.Tăiați o banană în felii și puneți-le peste untul de arahide. Puteți adăuga și un strop de miere sau scorțișoară, dacă doriți.
Foto: Karolina Grabowska/ Pexels
Amestecați o mână de frunze de spanac proaspete sau kale cu o banană, o mână de fructe de pădure (cum ar fi căpșuni sau afine) și puțin lapte de migdale sau iaurt. Adăugați câțiva cuburi de gheață și amestecați până când obțineți o consistență netedă.
Într-un pahar, stratificați iaurtul natural cu fructe proaspete sau congelate și fulgi de cereale integrale. Repetați straturile până când paharul este plin. Puteți adăuga și un strop de miere sau vanilie pentru aromă.
Prăjiți pâinea integrală sau fără gluten. Zdrobiți un avocado și întindeți-l pe pâinea prăjită. Adăugați puțină sare și piper sau chiar puțin sos sriracha, dacă copilul preferă un gust picant.
Aceste rețete sunt delicioase și sănătoase, oferind copiilor nutrienții de care au nevoie pentru a începe ziua în forță. Nu uitați să adaptați rețetele în funcție de preferințele și alergiile alimentare ale copilului.
Publicitate
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Anxietatea și fixismele...
Sarcina este o perioadă în...
Te-ai întrebat vreodată câte...
Un studiu publicat de...