Mestecatul de gumă în timpul sarcinii. Iată ce s-ar putea întâmpla, conform medicilor
Sarcina este o perioadă în...
Pe vremuri, înțărcarea a început și a continuat urmând modele foarte limitative și fixe: alimentele au fost introduse treptat, pe rând, iar pentru cele care conțin gluten am așteptat cel puțin șase luni de teamă că ar putea declanșa boala celiacă.
Orientările s-au schimbat și în ultimii ani abordarea medicilor pediatri este cu siguranță mai blândă și mai puțin limitativă, asta pentru că mai multe studii au arătat că amânarea introducerii alimentelor potențial alergene nu numai că nu servește la prevenirea apariției alergiilor, dar de fapt acestea le-ar putea favoriza. Așa că. fără frică pentru pâine, dar și pentru paste sau biscuiți, chiar și de la 5 luni, când începeți să dați prima mâncare pentru bebeluș.
Prima mâncare pentru bebeluși este, fără îndoială, semisolidă și mai lichidă. Dar, la șase-șapte luni, puteți începe să oferiți bucăți mici de fructe sau pâine.
Bebelușul este gata să mănânce alimente mai solide sau semi-solide dacă observăm că încearcă cumva să mestece mâncarea și nu o suge folosind buzele ca și cum ar suge sânul sau biberonul. Cu alte cuvinte, nu înainte de șase luni, când așa-numitul reflex de expulsie, care protejează copilul atunci când ingerează obiecte străine, încetează.
Copilul poate să stea la masă împreună cu restul familiei și să guste ceea ce preferă, mâncând mâncarea tăiată în bucăți cu mâinile sau cu un tacâm mic. Evident, pâinea, din această perspectivă, joacă un rol principal: bucățile mai mici sunt cu siguranță binevenite.
Pentru a preveni jocul cu modelarea miezului de pâine în mâini, acesta devenind lipicios și moale și, prin urmare, ar putea crește riscul de sufocare, putem tăia pâinea corect și anume să tăiem pâinea în bucăți subțiri. Puteți încerca să prăjiți ușor pâinea, astfel încât să nu fie prea tare, dar nici prea moale
Fibrele se leagă de fier și, prin urmare, pot limita absorbția acestuia. De asemenea, dau o puternică senzație de sațietate și din acest motiv toate alimentele integrale nu sunt recomandate cel puțin în primul an de viață.
Evitați pâinea cu semințe sau pâinea industrială care conține prea mult zahăr.
După ce s-a stabilit că introducerea pâinii de la începutul înțărcării nu crește riscul de boală celiacă, singurul risc concret se referă la sufocare și din acest motiv se recomandă să se dea o bucată mică de pâine, care nu este foarte moale, riscând să se lipească de palatul gurii.
Fii atent la simptome precum: urticarie, respirație șuierătoare, dureri de stomac, diaree.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Sarcina este o perioadă în...
Te-ai întrebat vreodată câte...
Un studiu publicat de...
„Doctor Mel” este cea care a...
Indiferent dacă este mic sau...
Fiecare părinte s-a confruntat, la un moment dat, cu...