De la ce vârsta pot merge copii la sală? Beneficiile sălii de sport pentru copii
Data publicării:
La ce vârstă poți începe să mergi la sală: copiii pot intra în sală sau există o vârstă minimă pentru a merge?

Avem obiceiul să ne imaginăm sala de sport ca fiind acel loc în care te înscrii  pentru a te pune în formă pentru vară...  În realitate, sala este locul ideal pentru a te menține mereu în formă, oricare ar fi scopul tău și punctul de plecare. Dar de la ce vârstă poți începe să mergi la sală ?

A merge la sală nu înseamnă a lucra cu un număr infinit de greutăți sau a aspira să devii culturist. Mai degrabă, alegerea sălii vă permite să urmați un plan personalizat, datorită prezenței unui antrenor personal care poate oferi sugestii și sfaturi în timpul antrenamentului. Nu există așadar un răspuns real la întrebarea „la ce vârstă poți începe să mergi la sală”: potențial oricine poate merge la sală!

Copiii pot merge la sală?

Dacă sunteți aici, este pentru că vă întrebați dacă un copil poate merge la o sală de sport. În principiu, nu există niciun motiv pentru care să nu o poată face, din moment ce evident trebuie să fie urmat de un antrenor personal care dezvoltă un antrenament pe măsură, pentru el sau ea. Principala contraindicație nu are de-a face cu exercițiile, deoarece acestea sunt potrivite, atât ca tip, cât și ca greutate, ci mai degrabă se referă la băiat sau fata, care s-ar putea să obosească și să se plictisească foarte repede. 

Prin urmare, nu există o vârstă minimă necesară pentru înscrierea la sală, dar rămâne la latitudinea părinților să decidă ce să facă. 

Cei care sunt încă mici, iubesc să facă sporturi de echipă sau sunt pasionați de joc, nu se gândesc la sport ca la o modalitate de a rămâne sănătoși și în formă. Din acest motiv, in realitate, principala limitare vine de la ei, care pot refuza sa lucreze la aparate, sa faca abdomene sau sa alerge pe banda de alergat!

Beneficiile sălii de sport pentru copii

Dar dacă, întâmplător, fiul sau fiica ta vrea să meargă la sală, ar trebui să spui da? 

Avantajele sunt numeroase: mersul la sală permite, după cum spuneam, să primiți un antrenament personalizat.

Dar este, de asemenea, modalitatea ideală de a vă combina antrenamentul cu activitățile copiilor dvs. fiind împreună la sală! 

Sala de sport este cel mai bun loc pentru a împărți timpul părinte-copil. Pe scurt, nu există o vârstă minimă pentru a intra în sală, important este ca cel mic să își dorească și să te bazezi pe un antrenor personal pregătit care știe să construiască un antrenament pe măsură pentru cei mici! 

Publicitate



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Alimentatie si nutritie
Tagurile articolului: copii  sala  sport 

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios” / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios”

Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon / FOTO: freepik.com @EyeEm

Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon

Modul corect de a răspunde copilului tău atunci când spune „VREAU”, potrivit unui psiholog / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Modul corect de a răspunde copilului tău atunci când spune „VREAU”, potrivit unui psiholog

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi / FOTO: freepik.com @EyeEm

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi

pixel