Părinți Prezenți
Știri
Parenting
Sănătate
Stil de viață
Vârste și etape
Educație
English
Social
Eveniment
Monden
Metode și tehnici
Invitați și Interviuri
Comportamente și emoții
Bullying
Probleme de sănătate
Alimentație și nutriție
Traumele copilăriei
Horoscop
Rețete pentru întreaga familie
Divertisment
Bebeluși
Preşcolari si Școlari
Adolescenţi
Dezvoltare intelectuală
Recomandări și sfaturi
Voices
Joacă și DIY
Prescolari si Scolari - Pagina 16
Valorile pe care copiii ar trebui să le învețe acasă, NU la școală! Expert: „Poate că nu ne e foarte clar ce predau profesorii și ce predau părinții!”
„Lista fericirii”. O strategie fabuloasă pentru a ajuta copiii să prețuiască lucrurile simple
Semnele care arată că ești un părinte inteligent emoțional. Un nou studiu a evidențiat două comportamente
STUDIU: „Bebelușii pandemiei” NU prezintă un risc mai mare de autism! Cercetător: „Am analizat 2.000 de copii născuți între ianuarie 2018 și septembrie 2021”
Iată timpul esențial pe care ar trebui să-l dedici zilnic copilului, potrivit psihologului Caroline Goldman
Greșeala pe care să NU o comiți atunci când faci temele cu al tău copil, conform profesorilor
„Consimțământul începe acasă, cu părinții”, susține un psiholog și expert în parenting. „Este important să-ți educi copiii cât mai devreme posibil”
Psiholog specialist în neuroștiințe de la Harvard, către părinți: „Respectați aceste reguli dacă doriți să creșteți copii cu creier flexibil și rezilient”
Afirmațiile aparent banale care pot fi dăunătoare copilului, conform unui psiholog: „Sunt rostite din nerăbdare sau frustrare”
„Să dăm vina pe părinți!” Stilul parental NU are legătură cu multe dintre comportamentele dificile ale copiilor: Se datorează genelor lor, spune știința
Cercetătorii germani descoperă cauza dislexiei la copii în creier: „Este cea mai frecventă tulburare de învățare!”
Ce este „subparentingul conștient”? Psiholog din SUA: „Cu mult timp înainte, părinții nu aveau timp să organizeze multiple activități pentru copiii lor!”
Tehnicile de învățat de la copiii finlandezi, cei mai buni cititori din Europa. Neuropsiholog: „Sunt extrem de eficiente și pot fi implementate cu ușurință acasă de orice familie!”
„Ne petrecem viața transformând copiii în roboți pentru a face lucrurile corect”. Pe ce ar trebui, de fapt, să se bazeze educația?
Copilul suferă de fobie școlară? Cauzele probabile, potrivit unui expert: „Pretențiile excesive generează saturație, iar elevul ajunge să se prăbușească”
Învață-ți copiii să citească cu aceste strategii din neuroștiință! Medic neurolog și cercetător: „Creierul unui cititor începător funcționează ca un supercomputer”
Cum să răspunzi copilului, fără a înrăutăți situația, când el nu se comportă corespunzător? Un terapeut oferă cele mai bune moduri de a-l sprijini
Iată ce greșeală NU ar trebui să faci dacă vrei ca al tău copil să te asculte. Avertismentul unui psiholog
Copilul este supradotat? Iată testul pe care trebuie să-l faci pentru a afla dacă este un mic geniu
Legătura dintre droguri, desene animate și mărcile de mașini dezvăluită de comisar-șef Ramona Dabija
Obiectivul numărul 1 pe care ar trebui să-l aibă părinții pentru copiii lor! Expert în parenting: „Scopul principal NU este să le oferi o copilărie perfectă!”
Copilul este obosit și apatic? Ar putea fi vorba despre depresia post-vacanță? Medic neurolog pediatru: „Există o stare de stres, anxietate sau am putea spune neliniște”
Evenimentele pe care copilul tău NU va dori să le rateze la școală!
Școala nu înseamnă doar...
Moduri de a răspunde corect la plânsul copiilor: De la umor, la empatie. Dr. Becky: „E un semn de dorință și neputință, se simt singuri și nevăzuți în dorințele lor”
Lucrurile de care fiecare copil are nevoie pentru a crește simțindu-se iubit și acceptat. Perspectiva unui terapeut
EXCLUSIV
Cum contribuie părinții la apariția fenomenelor de burnout și boreout în rândul copiilor? Ana-Maria Zamfir: „Ori oferă foarte mult timp nedirijat, ori bagă frica în ei” / VIDEO
EXCLUSIV
Influența testelor și competițiilor asupra stării copiilor. Ana-Maria Zamfir: „Eu nu știu dacă aș mai face față emoțional, să am viața aceasta de elev din sistemul actual!” / VIDEO
„Empatia prin trei generații”. O nouă cercetare, care a urmărit viața a 184 de oameni timp de 25 de ani, arată că nivelul de compasiune e „moștenit” de la părinți
Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!”
EXCLUSIV
Cum contribuie sistemul educațional românesc la burnout-ul sau boreout-ul elevilor? Ana-Maria Zamfir spune ce greșeli majore se fac: „Este împotriva firii!” / VIDEO
«
<
12
13
14
15
16
17
18
19
20
>
»